Twitter   Vind ons op Facebook   Besloten Facebookgroep
Actueel - PGN Nieuws

Koninklijk lintje voor Marlies Bosch

Marlies Bosch, Ridder in de Orde van Oranje Nassau Juni 2013 - Marlies Bosch, voorzitter van de Patientenvereniging Gynaecologie Nederland, heeft vrijdag 26 april 2013 een Koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester van Zuidhorn, de heer Swart ontvangen.

Zij werd volledig verrast met haar benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw M.E.C.C. Bosch... LEES MEER


Patientenvereniging Gynaecologie Nederland in B-wijzer

PGN in B-wijzer

Februari 2013 - Op uitnodiging heeft Marlies Bosh (voorzitter PGN) een artikel over de Patiëntenvereniging Gynaecologie Nederland geschreven in het blad B-wijzer.

B-wijzer is het blad van de Stichting Bekkenbodem PatiŽnten (SBP)

Lees
PDF het artikel in B-wijzerde PGN gaat leden werven

November 2011 - Het is zover! U kunt lid worden van de Patientenvereniging Gynaecologie Nederland.

Wat in de jaren 80 begon als VZB, Vrouwen Zonder Baarmoeder, is na een aantal naamswijzigingen PGN, een patiëntenvereniging geworden.

Nog steeds wil de PGN vrouwen informatie en steun bieden bij het omgaan met gynaecologische klachten, behandelingen en ingrepen. Dit op basis van ervaringsdeskundigheid.

Nog steeds is de visie van de PGN dat het voor vrouwen belangrijk is de regie over hun gezondheid in eigen hand te houden en dat vrouwen elkaar veel te bieden hebben aan herkenning, ervaring en informatie. Het forum lotgenotencontact is hier een heel mooi voorbeeld van.

Door lid te worden helpt u eraan mee dat de PGN haar visie kan blijven uitdragen. Met uw hulp kunnen we de website en het forum lotgenotencontact in de lucht houden. Met uw hulp kan het e-mailen of telefoneren met een ervaringsdeskundige blijven bestaan. Met uw hulp helpt u ons, uzelf en anderen.

Word lid van de PGN !
Logo PGN

Omdat de PGN kostenbesparend wil werken in de zorg en uitsluitend met vrijwilligers, vragen we slechts €10,00 per jaar.

Bestuur PGN | AanmeldformulierICG wordt PGN

April 2011 - De stichting Info- en Client ondersteuning Gynaecologie (ICG) is al geruime tijd bezig met (vooral financieel) overleven door het inkrimpen van subsidies. Toch wist de stichting steeds overeind te blijven.

Op 1 juni 2010 moesten we echter het gastvrije onderkomen in het multiculturele onderkomen Jasmijn in Groningen verlaten. Sindsdien heeft Bea Woldring vanuit huis haar werkzaamheden als coŲrdinator voortgezet.

Noodgedwongen moest het nieuwe bestuur stappen zetten, met name om de website en haar talloze bezoekers niet te hoeven teleurstellen. Er werd besloten om de naam om te zetten in:

PatiŽntenvereniging Gynaecologie Nederland (PGN)
www.pgn-gynaecologie.nl

Dit houdt in dat de vereniging leden gaat werven en een landelijke uitstraling zal krijgen zodat het profiel voldoet aan dat van een patiŽntenvereniging.

Het bestuur vindt het jammer dat onze medewerkster Bea Woldring per april 2011 is gestopt met haar taak en dankt haar voor haar tomeloze inzet van de afgelopen elf jaar, waarin heel veel is bereikt.

Het bestuur zal alles doen wat binnen haar vermogen ligt om de informatie verstrekking en hulpverlening aan vrouwen met vragen en klachten in stand te houden. In de nieuwe Raad van Advies heeft een aantal gerenommeerde mensen plaats genomen om het bestuur inhoudelijk te ondersteunen.

We hopen dat vrouwen hun weg naar de website blijven vinden. Het lidmaatschap van onze vereniging past binnen het vergoedingenstelsel van de meeste zorgverzekeraars.

Bestuur PGN