Vind ons op Facebook   Twitter
Actueel - Gynaecologisch nieuws

Nieuwsoverzicht

AMC en Bergman Clinics samen in gynaecologie

Beide zorginstellingen werken al sinds 2008 samen op het gebied van bekkenbodemproblematiek. Daar komen per maart andere gynaecologische aandoeningen bij, waaronder menstruatieproblemen en goedaardige aandoeningen van de eierstokken (cystes).

02-03-2015

5 verrassende gevolgen van de overgang

;Bij overgangsklachten denk je waarschijnlijk direct aan opvliegers. Ook verandering in gewicht, slaapproblemen en hevige emoties zijn verschijnselen die de meeste mensen wel kennen. Toch gaat de menopauze vaak gepaard met nog meer veranderingen in het lichaam

26-02-2015

Landelijke Endometriose Dag in het VUmc

Zaterdag 7 maart is bij VUmc de Landelijke Endometriose Dag 2015. Voor patiënten en andere belangstellenden zijn er lezingen over de ziekte die veel vrouwen treft en over mogelijke behandelingen. Ook is er een beurs waar onderzoekers hun nieuwste bevindingen delen met bezoekers.

24-02-2015

Opvliegers houden vaak 7 jaar aan

Tot wel 80 procent van de vrouwen ervaart zogenaamde vasomotorische klachten gedurende de overgang, namelijk opvliegers en nachtelijke transpiratieaanvallen. Bij meer dan de helft van de vrouwen duren deze overgangsverschijnselen langer dan 7 jaar.

17-02-2015

Incontinent? De kegel-oefeningen kunnen u helpen

Kegel-oefeningen zijn oefeningen om de bekkenbodemspieren te versterken. De spieren van het bekken worden daarbij samengetrokken en weer ontspannen. Ze zijn heel doeltreffend bij vrouwen.

17-02-2015

Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende