Twitter   Vind ons op Facebook   Besloten Facebookgroep
Archief 2007 en eerder

«NieuwsArchief

Martini Ziekenhuis opent Incontinentiepoli

Het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft nu ook een Incontinentiepoli. De poli is bedoeld voor vrouwen die last hebben van ongewild urineverlies (incontinentie). Omdat urine-incontinentie het werkgebied van urologen, gynaecologen en bekkenfysiotherapeuten is, zijn deze specialismen vertegenwoordigd in het team van de Incontinentiepoli.

Uroloog Wiarda: ďDe samenwerking voorkomt dat de patiŽnt Ďvan het kastje naar de muurí gestuurd wordt. Wij kennen elkaars deskundigheid en kunnen ter plekke overleggen welke behandelmethode het beste is voor de patiŽnt. Voor de diagnose en het behandeladvies hoeft de patiŽnt maar ťťn keer naar het ziekenhuis te komen.Ē

Een op de vier vrouwen heeft last van incontinentie. Er zijn meerdere soorten incontinentie, zoals stress- of inspanningsincontinentie (urineverlies bij traplopen, hoesten of niezen), urge- of aandrangincontinentie (plotselinge drang om te plassen), overloopincontinentie (urineverlies doordat er geen aandrang is bij een volle blaas) of overactiviteit van de blaas. Vaak zijn deze klachten goed te behandelen, bijvoorbeeld met blaastraining, bekkenfysiotherapie, medicatie, aanpassing van voeding en vochtgebruik of een operatie.

In mei 2006 werd een soortgelijke poli geopend in het Waterlandziekenhuis in Volendam.

Zorgkrant, 4 oktober 2007

Martini Ziekenhuis

Lees ook
Continentiecentrum Waterland succesvol

09.10.07.

in het archief